donderdag 1 september 2011

STOCKHOLM SYNDROME [part II]

Tijd voor een kleine update vanuit het Knäckebröd-land. Mijn eerste weekje Stockholm zit erop, en heb tot nu toe nog eigenlijk niet zo heel veel uitgevoerd. Het was introductie-week, wat inhoud dat je allemaal informatie naar je hoofd gesmeten krijgt, en dat alles net zo onduidelijk is als voordat je naar die meeting ging! Wat dat betreft, lijkt het hier wel een beetje op Fontys haha. Ik hoef alleen niet met een boardingpas naar binnen, maar moet bij elke ingang én tussendeur mn super-sonische electronische sleutel/plaatje voor de lezer houden om de deur te openen (heel handig (NOT!) als je Alyssa heet, en altijd je sleutels kwijt bent óf ze terugvind in de koelkast - dus dat). Volgende week beginnen de lessen, dus daar kan ik nog niks over kwijt. De school heeft 12 studio's (voor zo'n 200 leerlingen inclusief circus - dat binnenkort een eigen gebouw krijgt) en een theaterzaal, een keuken, een washok, een sauna, een kantine met zeer goeie catering, een aantal "chill'-kamertjes en een bibliotheek.Verder is het waar dat (bijna) alle Zweedse mensen blond zijn, maar (er is een maar!) ze zijn allemaal ook nog eens erg lang! En omdat alles hier ver lopen is - en ik dus géén hakken aan heb - voel ik me erg klein. Verder loopt iedereen er helemaal hip bij en dat is zeker een pluspuntje!
Een minpuntje is dat je alcohol in speciale dranken-winkels moet halen die beperkt open zijn en aangezien ik wel van een wijntje bij het eten hou is dat best vervelend. Oja dit is misschien ook wel een leuk weetje, ze doen hier niet aan drogisterijen zoals een Kruidvat, maar je kan hier shampoo en make-up bij de H&M kopen. 
Daarnaast heb ik nog geen Anvers gevonden waar ik tosti's kan eten, maar er zijn hier veel koffie/muffin-tentjes voor 'fika' ( = koffie/snack in het Zweeds).

Ik heb mijn draai nog niet kunnen vinden, en alles is heel erg wennen. Vooral op het gebied van verblijf; ik zit op een campus. Op mijn verdieping zijn zo'n 7 kamers (maar er schijnen 11 mensen te wonen) ik heb er maar 3 leren kennen. De kamer waar ik ''woon'' is wel oke en godzijdank heb ik mijn eigen badkamertje + toilet. Want de keuken is hier zó ranzig, dat ik daar de eerste 5 dagen niet eens naar binnen durfde te gaan - en ik heb geen smetvrees. Die keuken hebben we inmiddels schoongemaakt en toen besefte ik me dat ik mijn lieve poetsvrouwtje in Tilly heel erg mis. 
Daarnaast hebben ze hier geen Euro's maar Zweedse Kronen, ook even wennen. 
Dinsdag om stipt 22.00u is het de traditie op de Campus om uit je raam te gaan schreeuwen, om van je stress af te komen. Ik had er al van gehoord, maar was vergeten dat het dinsdag was, dus schrok me rot toen opeens iedereen aan het schreeuwen was. Er staan YouTube filmpjes op: moet je even zoeken bij Lappis Shout Tuesday.
Voor de rest begint het hier al wat kouder te worden heb ik het idee, en wordt het al aardig snel donker. Het schijnt in oktober (dé-Winterdip-maand) erg donker te worden, dat het tussen 9.00u en 15.00u licht is. Dat zullen we wel zien.

Voor de rest mis ik: mijn hakken, mijn vrienden, de alcohol, wifi-internet, mijn fiets, de katten en mijn pappa en mamma + opa en oma heel erg! 

 ♥  ♥  

Lots of love, xoxo A. 

5 opmerkingen:

 1. Lyssje ik mis je,
  tof om te lezen hoor kleine.
  trek je het nog wel een beetje?
  kom maar snel terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he he eindelijk kunnen we eens reageren! maar idd leuk. hoe is het verder daar? al beetje gewend neem ik aan? kus vanuit nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. snel skypen kinders! dan horen jullie alle ins&outs die niet publiekelijk op internet gezet kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Muppet. Ik ben in Finland, dus misschien kan ik een keertje langskomen als ik tijd heb of jij komt hierheen. Er is een partyboot met gratis drank, is wel iets voor jou denk ik. Succes en sterkte daar, en we skypen snel dikke!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Honey! You're in Sweden! I don't understands a word what you're saying in this blog, but I like it anyway. Are you having fun over there? Talk to you soon babe! Miss you. xxx G

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...